Social Media

Algemene voorwaarden

Officieel is er geen leeftijdsgrens gesteld voor de verkoop van lachgas tanks en lachgas patronen. Dat neemt niet weg dat Gassolina alleen levert aan personen van 18 jaar en ouder. Eventueel vragen wij naar legitimatie. Betalen voor de bestelling kan contant, per pin aan een mobiel pinapparaat of met iDeal.

Wij leveren zowel aan particulieren als aan bedrijven. Wie een grote bestelling wil plaatsen, kan het best eerst contact opnemen. Dat kan per telefoon of via het contactformulier.

Bij annulering van een bestelling is het voor ons noodzakelijk om kosten in rekening te brengen. Dit geldt alleen wanneer de bezorger al vertrokken is. De kosten zijn € .

Ons bezorggebied omvat Amsterdam en omgeving. Dit gaat in een straal van 40 kilometer. Voor sommige locaties brengen wij bezorgkosten in rekening. Deze kosten bedragen € . In sommige gevallen is ook bestellen buiten het bezorggebied mogelijk. Neem dan contact met ons op voor overleg over de mogelijkheden.

Gassolina verkoopt lachgas patronen, lachgas tanks, lachgas ballonnen, lachgas spuiten en lachgas crackers. Al deze middelen zijn volgens de wet goedgekeurd.

Alle lachgas slagroomspuiten die wij leveren zijn gekeurd en van certificaat voorzien. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor normaal gebruik.

Lachgas gebruiken in combinatie met drugs en drank kan flinke risico’s met zich meebrengen. Hiervoor is Gassolina niet verantwoordelijk. Bij eventuele gevolgen zijn wij dan niet aansprakelijk. Dit geldt ook voor de hoeveelheid lachgas die je gebruikt. Dit doe je op eigen risico. Meer informatie over wetgeving met betrekking tot lachgas is hier te vinden.

Een bestelling plaatsen is gemakkelijk. Wij zijn telefonisch, online en per Whatsapp te bereiken. Wij vragen altijd wat je voor bestelling wilt plaatsen. Ook kunnen wij helpen bij het invullen van de juiste bestelling, bijvoorbeeld wanneer je voor het eerst bestelt.

Gassolina is altijd te bereiken. Dit is voor ons een belangrijk punt. Wij komen bovendien altijd afspraken met betrekking tot bezorgen na. Mocht het zo zijn dat bezorgen niet mogelijk is, dan zullen wij je hier tijdig telefonisch van op de hoogte stellen. Daarom nemen wij alleen bestellingen aan met een telefoonnummer.

Wij rekenen vaste prijzen. Wie een grotere bestelling plaatst, geniet van voordeel. Over de prijzen valt echter niet te onderhandelen.

Wij rekenen borg voor de lachgas tanks. Wanneer de tank leeg is, kunnen wij deze komen ophalen. Dit doen wij op vaste dagen en tijden. Wil je van deze service gebruikmaken, dan is het belangrijk om vooraf contact op te nemen. Bij het afhalen van de tank krijg je de borg terug. Soms komt hier wel een bedrag van € aan ophaalkosten bij kijken. Het is ook mogelijk om de tank zelf terug te brengen, maar alleen op afspraak. Ook dan is de borg terug te krijgen, zonder ophaalkosten. Het borgbewijs is 30 dagen geldig. Wanneer de tank binnen deze periode wordt ingewisseld voor een nieuwe tank, wordt het bewijs met 30 dagen verlengd.

Dit betekent dat een lege tank is in te wisselen voor een volle lachgas tank. De borg wordt dan niet opnieuw gerekend maar doorbelast. Zo betaal je dus alleen voor de inhoud van de nieuwe lachgas tank. Ook nemen wij elders bestelde lachgas tanks aan. Daarvoor bieden wij 50 procent van de borgprijs. Neem hiervoor contact met ons op.

De teksten en informatie die op deze website te vinden zijn, berusten op auteursrecht. Wie de inhoud van deze website wil gebruiken zal daarvoor eerst de toestemming van Gassolina moeten krijgen. Dit geldt niet alleen voor de door ons geschreven teksten, maar ook voor de afbeeldingen die wij gebruiken. Wie dit ongeoorloofd gebruikt, zal worden aangepakt volgens het auteursrecht.

Lachgas Wetgeving

Warenwet
De Warenwet is van toepassing op producten die niet onder een specifieke wet- of regelgeving vallen. De hoofdverantwoordelijkheid voor deze producten ligt bij de producenten. De naleving wordt verzorgd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Wanneer de producten niet voldoen of anders gebruikt worden, dan kan hierop worden opgetreden bij een gevaar voor veiligheid of gezondheid van gebruikers of anderen.

Volgens de Warenwet moet een product worden gebruikt volgens bestemming, zonder dat dit een gevaar voor gezondheid of veiligheid mag opleveren. Daarom is door de NVWA ook onderzoek laten doen naar het gebruik van lachgas en de mogelijke risico’s daarbij. Uit onderzoek bleek dat recreatief gebruik volgens de normen geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Er zijn geen indicaties voor ernstige risico’s, waardoor handhavend optreden volgens de Warenwet niet nodig is.

 

Lachgas gebruiken
Het gebruik van lachgas als partydrug komt met regelmaat voor. Dit is zowel privé als in het uitgaansleven waarneembaar. In de meeste gevallen gaat het om lachgas uit patronen zoals die in slagroomspuiten en crackers worden toegepast. Het lachgas wordt dan vanuit de patronen of tanks in ballonnen gespoten. Die dan worden gebruikt om een psychedelisch effect op te roepen. Dit kan volgens de toepassing zoals deze niet door de fabrikant is bedoeld.

 

Wie is verantwoordelijk?
Het gebruik van slagroomspuiten, patronen en crackers kan veilig gebeuren, mits dit op de juiste wijze gebeurt. De gebruiker van deze middelen is dan ook zelf verantwoordelijk voor de inname van lachgas via deze wegen.

Het innemen of verhandelen van lachgas anders dan voor het doel zoals de fabrikant heeft bedoeld is niet in alle gevallen verboden. Het is dan wel belangrijk om eerst na te gaan of de doelen die ermee worden nagestreefd ook veilig kunnen worden bereikt met het lachgas.

De verstrekker van het lachgas is verantwoordelijkheid van de kwaliteit. Die moet voldoen aan de eisen van de Warenwet. Dit betekent dat het volgens bestemming gebruiken geen bijzondere gevaren voor veiligheid en gezondheid mag opleveren. Dit staat beschreven in artikel 18 van de Warenwet.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is nagegaan of de verhandeling van lachgas voor recreatief gebruik aan de eisen voldoet en of hier handhavend op moet worden opgetreden. Omdat er volgens de risico-inschatting van het RIVM geen ernstig gezondheidsrisico optreedt, is er geen noodzaak tot handhaving. Dit geldt niet voor vormen van onjuist of alternatief gebruik, bijvoorbeeld in combinatie met andere middelen.